Molekuláris hidrogén tudományos leírás

Új trendek a molekuláris hidrogén terápiában I. rész Crohn (bélrendszeri) betegség.

 A hidrogén pozitív hatásairól több tanulmány létezik, melyek elismert tudományos intézményekben készültek. A hidrogén rendkívül gyors és egyben erős antioxidáns és gyulladásgátló hatása van egyszerre több szinten is. Közvetlenül a gyulladás helyén fejti ki a hatását a folyamat patogenetikai alapjain, oly módon, hogy azonnal kötődik a szabad oxigén és peroxinitrit gyökökhöz, ami által a gyulladás „elalszik”.

Egyúttal a reparatív folyamatok is sokkal gyorsabban zajlanak. Másrészt, a molekuláris hidrogén, jelző molekulaként is működik a gének aktiválásánál, amelyek felelősek az antioxidáns enzimek termeléséért. A molekuláris hidrogén egy másik hatásaként meg kell említeni a szervezet belső környezetének a lúgosítását. A szervezet lúgos környezetének megtartása egy olyan folyamat, amely ellenségesen hat a gyulladásos folyamatokra. Legyenek azok akár fertőző vagy nem fertőző eredetűek. A lúgos pH érték fenntartása védelmezően hat minden civilizációs betegség ellen.

hidrogén
Molekuláris hidrogén és oxigén

Néhány előny, melyet a molekuláris hidrogénkezelés hoz a Crohn betegségben szenvedőknek. Bélrendszeri tünetek. A gyulladás „elalvása” következtében a vastagbélben beindíthatja a gyógyulási folyamatokat. Csökkennek (akár eltűnnek) a góc helyek, amelyek elkezdenek bezáródni. Csökken a székletürítés gyakorisága is, amely egyúttal visszanyeri természetes jellegét. A bélfal struktúrájának normalizálásának következtében jelentősen csökken a hasi fájdalom is. A fájdalom okai lehetnek a már kialakult összenövések vagy szűkületek, amelyek mechanikus akadályokat alkotnak.

   A bélrendszeren kívüli tüneteket

általában a hosszan tartó gyógyszerfogyasztás okozza, elsősorban kortikoidok, de mások is. Ezen gyógyszerek mellékhatásai elhízáshoz, csontritkuláshoz, ízületi problémákhoz, allergiákhoz vezetnek. A legtöbb ilyen szimptóma jelentősen csökken, némelyik teljesen megszűnik, mint pl. a testsúly megközelítheti a normál értéket. A molekuláris hidrogén pozitív hatására csökken ezeknek a készítmények többségének a fogyasztása. A kortikoidok, amelyeket a gyulladás csökkentésére használnak, számos esetben okozhatnak komoly mellékhatásokat, amelyek a molekuláris hidrogén esetében nincsenek. A molekuláris hidrogén szervezetre való teljes körű hatásának részeként jelen van a bőrturgor növekedése és a bőralatti kötőszövet állapotának javulása is. Tehát a súlycsökkenés esetében nem fordul elő az esztétikailag kellemetlen petyhüdt bőr a molekuláris hidrogént fogyasztásánál. Úgyszintén tompítva vannak az immunrendszer abnormális allergikus reakciói.

   A gyógyszerek változtatása.

Ahogy már említve volt, a gyógyulási folyamatok beindulásával és a kóros megnyilvánulások lecsillapításával csökkenni fog a krónikus gyógyszerek szükségessége. Ez különösen fontos a immunrendszer vagy antidepresszáns szabályozóknál. Fontos, hogy az egészségi állapotban felmerülő változásokról tájékoztatva legyen a kezelő orvos.

   A testsúly változása.

A túlsúlynak, vagy akár az elhízásnak két oka van ezeknél a betegeknél. Egyrészt, a gyógyszerek mellékhatásáról van szó. Másrészt, az úgynevezett „rejtett alultápláltság” megnyilvánulásáról, amely olyan állapot, melynél jelentősen rosszabbodik a tápanyag felszívódása a sérült bélnyálkahártyából. A szervezet szó szerint szenved az éhezéstől. A molekuláris hidrogénnek köszönhetően helyreáll a bélfal nyálkahártyája és a táplálékot folyamatosan lehet gazdagítani. A szervezet természetes módon kezd el táplálkozni és lúgosítani is. Ez a tény hozzájárul az életminőség további javulásához.

A krónikus gyógyszerek szükségességének és a diagnosztikai eljárások csökkentésével, amelyek gyakran drágák, csökken az anyagi megterhelés is a betegek számára.

MUDr. Zornitza Petrova Markantová patológus.

>>>További tudományos leírást itt találja<<<

Jó egészséget.

Sándor István

Megoszthatod bárkivel, ha tetszett. Az ikonok segítenek ebben.