Vízfogyasztás, vízfogyasztási kúra

Vízfogyasztás kúrában.

A vízfogyasztás mit jelent az Ön számára? Miből gondolja bárki is, hogy elég vizet fogyaszt?
A lentebbi írásból megtudhatja, hogy az a vízmennyiség, amit manapság iszik elég-e a szervezetének, jó a vízfogyasztása?

   A nyers adatok.

Mindjárt az elején tisztázzuk, hogy nem folyadékról hanem vízről beszélek. A földünk 70%-a víz, az emberi testnek is 70%-a víz. Ez a szabály és ilyen egyszerű. Egy újszülött csecsemőnek a víztartalma ennél kicsivel magasabb körülbelül 80% és idős korban ez a hányad lecsökken akár 60%-ra is. Vizes lények vagyunk, sós lében élünk, tartózkodunk. A szerveink különböző mennyiségben tartalmaznak vizet. Szív 77%, máj 84%, vér 86%, agy 80% és az izmok is 70%-ban ezt kell, kellene fenntartani. Amikor nincs meg ez, akkor szomjazik szinte minden sejtünk. 50 trillió van összesen belőle.

Most további adatokat írok, amit megpróbálok egyszerűen érthetően közölni. Testünk különböző helyekről veszít folyadékot, csak felsorolásban: A lélegzéssel és beszéddel 500ml, széklettel 150ml, bőrön keresztül párolgással 400ml, az emésztés 800-1000ml a veszteség. Ez összesen 2000ml az az 2 liter naponta és a verejtékezést hozzászámítva már bőven 2 liter fölött van a napi veszteség a vízből. Ha sokat beszél többet lélegzik ki a vízpárából. Máris láthatja, hogy jó a vízfogyasztása naponta.(?)

   Vízfogyasztás-i kúrát ajánlok

Önnek 6-8 héten keresztül. Csak egyszer kell végig csinálni és az eredményt tapasztalni fogja. Határozza el magát ebben és a szomjúság érzése megjön, visszajön. Nem nehéz, elhatározás kell.vízfogyasztás

   Mit tegyen? Egyszerű. Minden 10 kilogramm után 4 deciliter vizet számoljon. Ha a testsúlya 70 kilogramm akkor 7 x 4 deciliter az az 2,8 liter, kerekítve 3 liter/ nap a megfelelő mennyiség. Holnaptól kezdve ezt kell meginni. Az elején nehéz lesz, de csak két hét. Ezért kényszerítse ennek megivására magát. Mindig tegye a szeme elé a vizet, hogy lássa és emlékeztesse a vízkúrára. A megfelelő mennyiséget ossza el egész napra és apránként, decinként igyon.

   A minőségi vízre figyeljen.

A lakóhelyén jó minőségű a csapvíz akkor azt fogyassza, ha nem, akkor szerezzen be ásványvizet. Az a jó ha lúgos víz. Márkákat nem kívánok meghatározni, de amelyik víz selymes az megfelelő. Legjobb, ha szénsavmentes, ne tartalmazzon ásványi anyagokból sokat kb 300-500 mg-ot literenként. Vásároljon sok palackot egyszerre, hogy ne fogyjon ki így nem lesz kifogása aznap, mikor elfogy. Ízesítse tetszés szerint mondjuk citrommal, így a C vitamint is pótol ezzel.

   Vízfogyasztás, mi fog történni

Önnel ahogy telnek a napok és hetek? Négy hétig sokat fog vizelni, persze sokat iszik. Ez máris jó, mert a pisivel tisztulni fog a szervezete, méregtelenít. A vese több feladatot kap és több salakanyag választ ki és távolít el. Innentől kezdve kimosódik a sok lerakódott maradvány az erekben, ízületekben és a belekben. A teste felismeri a megnőtt vízfogyasztást és örülni kezd ennek. Beindulnak a folyamatok a változásra, lehet még többet fog izzadni ami jó mert a bőrön keresztül is méregtelenedik. Hígul a vére némileg, emésztése lazább lesz, bőr ráncai simulni kezdenek, az öregedés lassul, stb. Érezni fogja akár a gondolkozásán is a jótékony hatásokat. Fejfájás csillapodik, jobban alszik és még nincs vége.

   Az Ön eredménye

várhatóan csak a pozitívumok sokasága lehet. Amikor letelik a 6-8 hetes kúra, Önnek már nem kell odafigyelni a mennyiségre.vízfogyasztás Ezt automatikusan létrehozta saját magának, hisz érzi majd a szomjúság érzést úgy mint régen. A teste megszokta a vízben lubickolást és hálás lesz érte. Nőhet a kollagén termelődése, így az ízületek rugalmasabbak lesznek és ha fájósak azok múlóban lehetnek. Tetézze meg C vitaminnal a vízfogyasztás kúráját napi 2-4.000 milligrammal. Fokozza az Ön jobbá tételét a két anyag. Víz és C vitamin jó páros.

   Mennyibe kerülhet

ez a 6-8 hét? A válasz rövid: nem sokba. Számolja ki az átlagos testsúlyhoz napi 3 literrel hetente 21 liter. Szorozva 6-8 héttel az az 121-168 liter a teljes vízfogyasztás kúra alatt. Most őszintén, másfél két hónap alatt a felét sem issza meg az átlag magyar ember. Ez nagyon rossz, mert a sok káros anyag csak gyűlik a test minden részén. Tehát cirka 150 liter/50 Ft, ha nem a csapvizét kortyolja. Minőségi víz esetén 70 FT/liter. A teljes kúra alatt elkölt vízre 7.500- 10.000 Forint környékén. De az eredmény felül fogja múlni bármilyen várakozását. Hozzájöhet az említett C vitamin ami kb 1.100 Forint. Vitamin boltba kérje az aszkorbinsavat, ez a lehető legolcsóbb.

És a gyerekekről nem is szóltam.
Dr. Réthy Lajos főorvos, a Magyar Gyermekorvosok Társaságának vezetőségi tagja szerint: „ A torna, a tanulás vagy szellemi tevékenység egytől egyig igénylik a megfelelő folyadékellátottságot. Ennek hiányában romlik a figyelem, a koncentrálóképesség, nehézségek léphetnek fel a tanórákon, a gyerekek gyengébben teljesíthetnek a számonkérések alkalmával.” Csak magam hozzáteszem az idősebb embereknél már teljesen elveszett a szomjúság érzet. Ezért Önnek kell idős szeretteinek elmondani, hogy igyanak vizet.

A vízfogyasztás kúrához utószavak. Mindaz, ami fentebb olvasott ajánlott mindenkinek végigvinni. Befejezéskénk emlékeztetem, hogy csak a víz számít bele a mennyiségekbe. Az egyéb folyadék nem. Mi az ami egyéb? A vasárnapi húsleves, halászlé, gulyás leves, mindenféle leves, üdítő ital, kóla, gyümölcslé, a sör, a bor, a fröccs, és minden alkoholos ital, stb. Ezeknél a test folyadékot használ fel a megemésztéshez.

Jó egészséget!

Recovery plusz Q10

Sándor  István

Lépjen kapcsolatba velem!

Megoszthatod bárkivel, ha tetszett. Az ikonok segítenek ebben.