Kockázatokról és mellékhatásokról

 

A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Hány embert ölnek meg a gyógyszerek ?

„A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.” A televíziós reklámok végén hanyag eleganciával vetik oda a mondatot.

Tételezzük, fel, hogy a páciens megkérdezi az orvosát.

Tételezzük fel, hogy meg is kapja a felvilágosítást. A kockázatokról és mellékhatásokról beszélnek neki.
Gyanítom, hogy soha, senkit sem tájékoztatnak a lényegről. Hány emberéletet oltanak ki ezek a bizonyos „mellékhatások”? Konkrétan, számszerűen mekkora is az a bizonyos kockázat?

Íme, néhány adat orvosi szakmai folyóiratokból.
„Medical Tribune” nevű orvosi szakmai lap, 2009. április 9-i szám:
A biztonságosnak hitt, orvos által rendelt, helyes adagban szedett gyógyszerek mellékhatásainak következtében évente 197 ezer ember hal meg az Európai Unióban.

Minden órában 23.

„Granum” nevű háziorvosoknak szóló orvosi szakmai lap:

Magyarországon évente 7-8 ezer ember hal meg

az orvosa által rendelt gyógyszerek mellékhatásai következtében. Naponta: 20-22. Majdnem minden órában egy ember. Szlovákiában ez az arány pont a fele.

 kockázatokról és mellékhatásokrólCsak hogy legyen mihez hasonlítani: közlekedési balesetben naponta 3-4 magyar veszti életét. Úgy tűnik, veszélyesebb kézbe venni egy gyógyszeres dobozt, mint megfogni az autó kormányát. Az ÁNTSZ (Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat) által közzétett adatok szerint Magyarországon az összes mérgezéses eset – tehát az összes ipari, mezőgazdasági, háztartási, stb. mérgezést is beleértve – 80%-át gyógyszerek okozzák!

 A gyógyszerekre már pedig szükség van.

  Ésszel gyógyíts ne orvossággal. Amikor valami 3 gyógyszernél többet szed bonyolulttá teszi a diagnózist. Gondoljon bele, hogy több gyógyszer több tünetre már még több probléma keletkezik. A mellékhatások és kockázatok összeadódnak ahány ha sokféle orvosságot szed.

Egy érdekesség:

Madárinfluenzában, amely körül hatalmas hírverés volt világszerte, az egész bolygón, a teljes hacacáré alatt – a 2003-tól számított hat év alatt –, összesen 421 ember betegedett meg. Az egész Földön! A halálos áldozatok száma összesen 257 volt. Az egész világon! Több mint hat év alatt!
(A WHO, azaz az Egészségügyi Világszervezet 2009. április 29-i hivatalos jelentése szerint)
Kis hazánkban két hét sem kell ahhoz, hogy ennél több ember haljon bele a gyógyszerek „mellék” hatásaiba. Pedig „ők” szóltak! Meg kellett volna kérdezni a gyógyszerészt, vagy a kezelőorvost!
Még egy érdekesség:
Egy Jeffrey Johnson nevű végzős orvostanhallgató és a professzora, J. Lyle Bootman, érdekes felmérést végeztek el az USA-ban, 1995-ben. Azt találták, hogy az összes amerikai kórházi felvétel 17%-át olyan esetek tették ki, akik az orvosuk által rendelt gyógyszerek mellékhatásai miatt lettek rosszul és emiatt kerültek kórházba. Ez kilenc millió kórházi beutalást jelentett egyetlen év alatt. Ebből 198 ezer halállal végződött.
Ugye milyen egyszerűen le lehet rendezni ezt a kérdést egy hanyag eleganciával odavetett mondattal?

„A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.”

Milyen elegáns egyszerűen „mellék” hatásnak nevezni az életünket !!!

Tisztelettel: Sándor István

Elérhetőségem.

A hidrogén medicina kialakulásának vagyunk szemtanúi.

Megoszthatod bárkivel, ha tetszett. Az ikonok segítenek ebben.