C vitamin nélkül nincs minőségi élet

A C vitamin nélkül nincs élet. Az az a C vitamin mire jó?

  A c vitamin életfontosságú a minőségi léthez. Az élethez szükség van levegőre tiszta vízre és táplálékra. Középkor tengerészeti betegsége a skorbut (ami napjainkban is jelen van) végzetes c vitamin hiány .

A c vitamin feltalálója

Prof. Dr Szent-Györgyi Albert tanításai.“Az kellene, hogy az aszkorbinsav ott legyen minden háztartásban a só és cukor mellett kilós kiszerelésben a pirulák helyett. Az aszkorbinsav annál jobban hat minél több van belőle bennünk. Az aszkorbinsav az élet alapjainál fejti ki a hatását azzal, hogy a fehérjét telítetlen élő állapotba viszi.” (szűkíti a rák lehetőségét). A földön a legjobb rák megelőző anyag a c vitamin csak ezt nem mondják el az embereknek.

C vitamin nélkül

nincs egészséges érrendszer, ízületi rendszer, nincs megfelelő kollagén termelődés, nem működnek jól az anyagcsere folyamatok. Nem csak ősztől tavaszig kell szedni a c vitamint, hanem születéstől életünk végéig. Külső bevitelre van szükségünk, mert a test nem képes előállítani saját magának. Nincs esély arra, hogy a megfelelő mennyiséget bevigyük gyümölcs és zöldség formájában, csak táplálék-kiegészítővel. Túl egyszerű és nem hiszi el a legtöbb ember, pedig csak ennyi. Külső beviteli forrásra van szükség az az étel-kiegészítésre, csak ennyi.

c vitamin
C vitaminnal teli savanyított káposzta az igazi.

A C vitamin miért kell számunkra?

Segíti az immunrendszert, megakadályozza a légúti cseppfertőzést, hatékony baktérium-, vírusirtó, ellenállóvá tesz. Hatástalanítja a szabad gyököket, segít a vas beépülésében, máj tisztító méregtelenítő. Vele a kollagén termelődés jobb, feszesíti a bőrt, fogyó kúrában segít. Nélküle az élet minősége halovány, erőt ad a minden napokra. C vitamin nélkül elpattognak a parányi mikróerek amik valójában kollagén csövecskék. Kell a vénákhoz, artériákhoz, kötőszövetekhez, ízületekhez és porcokhoz, rák megelőző.

Mi a c vitamin hiány jellemző tünetei?

Szemek alatti sötétebb bőr, krónikus fáradság, gyulladások jelentkeznek, érrendszeri problémák. Hideg kéz hideg láb, magasabb vérnyomás, a lábszáron kéregbőrűség, barna foltosodás lesz.Ekcéma, krónikus édesség igény, fogíny sorvadás, foglazulás, fogíny vérzés, visszér, szürke hályog, stressz, mérgezési tünetek, szédülés. Fals az az információ, hogy vesekövet okoz, kipisiljük nem érdemes sokat szedni. Tény, hogy igaz, felesleg kiürül. Viszont senki a világon még nem talált aszkorbinsav követ vesében vagy epében. Egy aljas szám a 80 mg / napi adag. (*) Tévhit, hogy csak akkor érdemes szedni mikor megfázás van. Január elsejétől december 31-ig érdemes napi szinten a C vitamin szedése. Mennit?

A C vitaminból naponta mennyit és hogyan szedjük?

Három kategóriát különböztetek meg. Első a jó karban álló szervezet fenntartására 1-3 gramm. Második állapot a fentebbi tüneteket tapasztalja, krónikus levertség. Itt már 2-8 gramm szükséges. És végül a betegségből kilábalás, sok ízületi bántalmaknál, 4-15 gramm aszkorbinsav napi szedése (megadózis 10-30 gr daganatos tünetek) ajánlott. Dohányosoknak plusz 1 gramm cigaretta dobozonként az ellensúlyozásra. Gyerekeknél a testsúly végett arányosan kevesebb a javasolt adag. Ez lehet 500-3.000 milligramm.

c vitamin
Természet adta C vitamin forrás.

A c vitamin bevitel a szervezetbe.

Ezt a port vízben kell feloldani több részletben a nap folyamán. Az aszkorbinsav nagyon savanyú ezért lehet édesíteni, de csak mézet javaslok félteáskanálnyi mennyiséget alkalmanként. Készít egy jó limonádét, vagy teát ízesíti vele. Itt megjegyzem a teába csak akkor tegye bele mikor már kihülőben van (60 fok alatt). Az edény oldalát megtudja fogni az már jó. Tegye bele azokba az ételekbe, italokba amibe egyébként citromot vagy citromlevet használna.

Mi fog történni, ha tartósan fogyaszt c vitamint?

A fenti rossz tünetek múlni kezdenek, vagy végleg eltűnnek. A széklete hígulni fog, de ne ijedjen meg mert ez természetes dolog. Fokozódik a szellentése, többet fog pukizni. Ha ez önnek már kellemetlenséget okoz ez azt jelenti, elérte a maximális dózisát, ami a szervezete jelenleg elvisel. Kicsit vegyen vissza a napi adagból, hogy a test szokja a terhelést. A szőlő mag fokozza a c vitamin hatását, felszívódását . A benne lévő anyag (OPC) elősegíti sőt sokszorozza a bevitt c vitamin beépülését. Azonkívül jótékonyan hat a bél struktúrára is.

Manapság mennyi c vitamint tartalmaznak ételeink,

mennyit kell megenni, hogy 1.000 milligramm c vitaminhoz juttassuk testünket? Csak néhány példa 2,5 kg paprika, 12 kg őszibarack, 8 kg alma, 4 kg ribizli vagy málna, 5 kg citrom. 100 évvel ezelőtt még 5, 10 szer több tápérték volt minden egyes növényben mint manapság.

Még több c vitamin.

Forrás: internet, YouTube

Egy jó étrend-kiegészítő, multivitamin.

Jó egészséget

Sándor István

 

Megoszthatod bárkivel, ha tetszett. Az ikonok segítenek ebben.