Magnéziumhiány mit okoz

Hátrány a magnéziumhiány?

Választ kaphat mi az a magnéziumhiány?

Mit okoz ez az ásvány, ha kevés van a testben?

Összefügg és mennyire az egészségünkkel?

 Az alap ásványi anyag egyike a magnézium. A kalcium mellett a második legfontosabb, amire szükség van a szervezet működésében. A két elem egymást segítve épül be és használódik a csontok, az idegrendszerben és izmok területén. A magnéziumhiány nem jó, mert az enzimek hajóanyaga. Testünk nagyon sok, parányi vegyi üzemet tart fent azért, hogy előállítsa azokat a savakat és lúgokat, amikre a működésük folyamán szüksége van.

 Természetes forrás a növényekből nyerhető. A földben egyre kevesebb mg van így a zöldségekben is. Külön pótolni kellene a magnéziumot tápoldatban vagy elégetett növények hamuját szétszórni, hogy elegendő legyen a földben. Így a haszonnövényeink feltudják használni és fogyasztásukkor magunk is. Ahhoz, hogy ne szenvedjünk magnéziumhiányban más állapotban is ki kell egészíteni azt nap mint nap. Ezt étel kiegészítővel, vagy fürdőhelyeken, a bőrön keresztül lehetséges.

 Amikor Ön a következőkben felismeri saját magának valamelyik nem kívánatos állapotát, az rossz. Az életen át a legtöbb ember végighalad egy folyamaton. Kezdve fiatal éveitől és zárva ágyban és párnák közt.

A kiindulópont: stressz.

 A stresszel kezdődik minden. Idegeskedés hétről hétre, gyengül a strapabíró képessége, étvágytalan lesz. Változik a személyisége melankolikus és depressziós tüneteket vesznek észre magán. Itt csak lassítani tudja az orvos ezt az állapotot, Önnek kellene változtatni. Eltelik egy két év és izomgörcsök jönnek ami fejfájással párosul. A végtagjai óhatatlanul kényszeresen mozognak (jár keze-lába). Rosszul alszik és kap alvásjavító készítményt, pedig csak magnéziumhiánya van.

Magnéziumhiány

 A szénhidrát- és zsír-anyagcseréje megváltozik és súlygyarapodása (elhízása) lesz. A folyamat kibővül megemelkedett vérnyomással, mert az erei összeszűkülnek és rugalmasságát veszti, visszerek kitágulnak. Felírnak vérnyomáscsökkentő és vízhajtót, amitől sűrűbb lesz a vére a vízhiánytól. A hajszálerekben és mikróerekben a vörös vértestek kevesebb tápanyagot tudnak szállítani, így további bajok keletkeznek. A vérképből, amit oly sokszor csináltatnak kiderül, hogy magas a cukorszintje, magas lett a koleszterint értéke és a többi, csupán csak magnéziumhiánya van.

 Itt ezen a szinten már 3-8 féle anyagot (gyógyszert) használ rendszerességgel, már nem is kell sok. Görcsök jelentkezni fognak a szívnél is, a legnagyobb magnézium felhasználó szervnél. Az anyaméhtől kezdve kell megfelelően működnie és kifogástalanul pumpálnia. Nem véletlen az, hogy a testünk magnézium raktárkapacitás a szív bal kamrájában van. Ezt a folyamatot kísérgeti a legtöbb ember születéstől a haláláig.

 Tömören szólva: a kalcium szükséges az izom összehúzásához és magnézium az elernyesztéséhez. Bármelyikből kevesebb van a szükségeshez képest, bonyodalmat fog szülni.
A működésünkhöz, vagyis a kifogástalan életminőséghez a szükséges táplálékot meg kell adni a testnek.

 Természetes magnézium tartalmú ételek, források:

magnéziumhiány
Ilyen teli kosarat ritkán lehet látni.

 Gabonák: búza, rozs, árpa, köles, hajdina, len mag,
Zöldségek: spenót, kelbimbó, brokkoli, avokádó, minél    zöldebb, annál jobb.

Diófélék, olajos magvak, tonhal, tőkehal, gyümölcsök.
Ugye nem könnyű naponta legalább egy főétkezést ezekből az alapanyagokból összeállítani?

 Ezért kell pótolni valahonnan, valami más úton módon beszerezni ezeket. Minden ötödik ember eszik helyesen. Ön napi táplálkozásában ott vannak ezek az alapanyagok?

 Bármelyik elem hosszútávú hiánya nyavalyákat képez és romlik az állapot. Ha csak ezt a legutóbbi mondatot jegyzi meg és megérti már is a gondolkodása változott. Csak ismétlés képen. Bármelyik elem hosszútávú hiánya halált fog okozni.

 Két helyről lehet a magnéziumhiány megszüntetni. Természetes módon növényekből vagy táplálék-kiegészítőkből. Minden nap eme fontos elemet be kell vinni a beleinkbe igen minden nap. Ön minden nap eszik elegendő zöld növényt, magvat vagy halat? Vagy csak hébe-hóba jutalmazza meg minőségi hasznos táplálékkal magát?

 Napi bevitel nincs meg, akkor kizárólag kiegészítőkből tudja minőségileg táplálni önmaga testét. Benne van a szóban is, táplál, táplálkozik vagy Ön eszik, kajál, falunk egyet? Most gondolja végig, táplálkozni.

Sándor István

Jó egészséget!

Az ásványi anyagokról.

Megoszthatod bárkivel, ha tetszett. Az ikonok segítenek ebben.