Kollagén kollagénhiány megszüntetése

A kollagén visszanyerése, kollagénhiány megszüntetése.

 Miért fájnak az ízületek? Kollagén függő lehet a vérnyomás is? Mit tehetünk, hogy fiatalnak érezzük magunkat és ne legyen kollagénhiány? 

A kollagénhiány nagy befolyással van az ízületekre, az inakra és izmokra. Továbbá az érhálózatra visszerekre annak rugalmasságára, sérülékenységére meszesedésére. Valamint a bőr minőségét sem érdemes elhanyagolni. Bőrünk 75%-át kollagén alkotja és az összes fehérje tömeg 30%-a kollagén. Ő az inak, kötőszövetek, ízületi porcok, csontok, haj, bőr, köröm,izmok, erek és létfontosságú szerveink építőköve.

A testünk minden 10 kilójához jut 0,7 kilogramm kollagén (fehérje) átlagosan. Ez egy fiatal és sportos testnél igaz, míg keveset mozgó, zsírban gazdag testben ez a mennyiség csak 4% lehet. A szervezetünk a fehérjéket folyamatosan felhasználja és átalakítja, mindig arra, ami éppenséggel kell neki. Ezért támogatni szükséges ebben a tevékenységében, mert ez hosszú távon fog megtérülni.

A kollagén tulajdonképpen táplálékot és energiát ad szöveteknek a porcépítésben és fenntartásban. Összetartja, kenőanyagként ellátja és biztosítja az ínszalag szilárdságát és ízületek, porcok kopás elleni védelmét. Az izomköteg burka is tartalmaz ilyen anyagot. Amikor nincs, vagy kevés van belőle azt hamar észre lehet venni, mert fáj és látni a bőrünk minőségén (kicsi ráncok, narancs szín). Ahogy idősödünk (nem feltétlen) kollagén hiány alakul ki. Ezt magyarázza, hogy az eltelt években nehezünkre esik a mozgás, a munka.

Az erek rugalmatlanságát befolyásolja a kollagénhiány. Szűkül a keresztmetszete, emelkedik a vérnyomás. Rossz minőségű kollagénállománytól visszértágulat, meszesedés és a vérerek sérülékenysége jelentkezik. Kevés vizet iszunk, így sűrűbb a testünk a kelleténél. Egy fiatalnak a vízháztartása 70-75%, idősebbeknél csak 60-65% lehet, ami meg is látszik. A szervezet bő kétharmada sós lé, ezt kellene fent tartani. A kollagén megköti a vizet, ezért olyan fontos mindez.

 Pótlás a kulcs.

Tudományos kutatások bizonyították, hogy a szájon át bevett kollagén a beleken keresztül felszívódik, majd felhasználódik a szükséges helyen. Így táplálja a

kollagén
Kollagén a felszín alatt.

bőrt a porcokat az ereket és egészségesen tartja azokat. A testük sejtek milliárdjaiból tevődik ki és a kollagén mindenütt jelen van. A víz a hidratáltságot hozza el számunkra és vele együtt a jobb állapotot.

Ennek fenntartása vagy helyrehozatala végett segíteni kell a testünket, hogy önmaga tudja termelni a kollagént, igaz csak kevésre képes (kb 10-15 %). Minőségi ételekkel és kipótolva étrend-kiegészítővel. Szedjen több C vitamint, használja a természetes napot a D vitaminért és igyon több vizet. Csináljon vízivó kúrát 4-8 héten keresztül emelje meg a vízfogyasztását. 10 kg-ént 4 decilitert! A táplálkozásba be kell vinni a természetes kollagén tartalmú ennivalót.

 Milyen ételek tartalmaznak kollagént?

 Halászlé. Az a fajta amiből nem sajnálták a hozzávalókat. Mondjuk amit Ön vagy a horgász ismerőse készít. Kocsonya. Teles-tele rakva bőrrel és csülökkel. Az a jó remegős, házi-féle, amit sokáig főztek. Csirkeláb. A nagymama fazekából ismerős lehet, meg a húsleveséből régről, ez talán elfeledett dolog.

Tisztelt Olvasó! Az első jelek az öregedésre nem feltétlen jelenti az ízületi fájdalmat. Jelzés nélkül az érhálózatban mutatkozhat meg változó vérnyomásban. A tükörben lesz látható a szem és a száj körüli bőr területen megjelenő apró ráncok formájában (szarkaláb). A táplálékkiegészítő elősegíti azt a 10-15 % kollagén termelődést és az ételekkel tetézheti a mennyiséget önmagában. Ez elegendő, hogy a kialakult ízületi fájdalmakat enyhítse tudatosan és kúraszerűen megszüntesse.

Kedves hölgyeim és férfi társaim! A kollagén nagyszerűen mutatja a mennyiségét az Ön szervezetében a fentebb leírtakban. A bőr az erek és ízületek rugalmasságág lelassítani, megállítani, vagy éppen visszafordítani csak a kollagén minőségével és mennyiségével lehetséges. Mint azt tudjuk a szépségszalonban és az ott használt kozmetikumokkal lehet a bőr állapotát befolyásolni. Ez csak a rendszeres és gyakori használattal tartható csak fent.

Gondolja végig, hogy a kollagénhiány rengeteg területen mutatkozik meg. Ön is felfedezheti magán itt is ott is. Ismétlésként, ha engedi, hogy a nap süsse, több C vitamint fogyaszt a mostani mennyiségénél és több vizet, akkor már tett az egészségéért. Ne bánjon rosszul a testével, mert jelentkezni fog előbb vagy utóbb a baj ízületén és annak terhelhetősége valamint izmain és erein.

Jó egészséget

Sándor István

Egy jó megoldás a végére.

 

Megoszthatod bárkivel, ha tetszett. Az ikonok segítenek ebben.