Ásványi anyagok

Az ásványi anyagok.

       Néhány ásványi anyagok a teljesség igénye nélkül, mik is azok? 

Kalcium, magnézium, nátrium,

kálium, vas, cink, foszfor, jód,

fluor, króm, réz, mangán, molibdén,

kén, szelén, vanádium, kobalt.  

Az ásványi anyagokból négy százaléknyi jut a testtömegünkre körülbelül. Van amiből jelentős mennyiséget tárol és van amiből csekély egy-két mikró grammot. 

 Még is mikor ezekből az ásványi anyagokból hiány merül fel az az hiányzik különböző tüneteket, okokat idéz elő.

Ízületi fájdalom, köröm töredezés, ekcéma,

vérnyomás ingadozás, szabálytalan szívműködés,

alvás zavar, ingerlékenység, izom görcs,

nyugtalan végtag mozgás,lehangoltság, depresszió,

viselkedés zavar, fog hullás, szuvasodás, csont ritkulás.

A felsorolás meglehetősen rövid, csak az általánosabb és ismertebb jeleket tüntettem fel. Mégis mi az a megoldás ami hosszú távon is működik? A megfelelő táplálék bevitel ami minőségi és megbízható forrásból származik. Ez nem ritka csak folyton folyvást nem teljesíthető. Ezért találták ki a táplálék kiegészítő anyagokat. A minőségi étkezést minőségi tápértékben gazdag ásványi anyagokkal lehet pótolni.

ásványi anyagok
Az ásványi anyagok

Az életfontosságú tápanyagokat a test nem tudja maga előállítani, a táplálékkal és a táplálékkiegészítőkkel kell felvennünk őket nap mint nap.

Ennek során az ásványi anyag felvételének jut a legfontosabb szerep, mert az életfontosságú tápanyagok jó 2/3-a ásványi anyag. A táplálékkal azonban nem tudunk ásványi anyagot felvenni, mert ezeket a növények nem tudják előállítani. Az étkezési céllal termesztett növények, a gabona, a zöldségfélék, a gyümölcsfélék és a magvas növények arra képesek, hogy vitaminokat, aminosavakat és zsírsavakat állítsanak elő, ásványi anyagot viszont nem képesek előállítani.

Nem létezik egyetlenegy növény sem a Földön, amelyik ásványi anyagot tudna termelni. És így a legkiegyensúlyozottabb táplálkozással sem tudjuk bejuttatni szervezetünkbe az összes olyan tápanyagot és ásványi anyagot, amelyre annak a napi működéshez szüksége van.

Egy rendkívüli előadás amiből pontosan megértheti a fenti írás tartalmát. Érthetően elmondja miért és hogyan. Iratkozzon fel hírlevélre és rögtön olvashatja, vagy hallhatja mindezt.

Jó egészséget.

Facebook

Egy jó multivitamin, hidrogén medicina.

 

Megoszthatod bárkivel, ha tetszett. Az ikonok segítenek ebben.